Lohjan Kylät ry

Kylä- ja asukasyhdistysten yhteistyöjärjestö

Elämän ihmeellisyyksiä-iltamat Lohjansaaressa 16.10.2019

Finlandia-palkittu Juha Hurme toi iltamakiertueensa Lohjansaareen 16.10.2019.

Juha Hurme & Tuomenmarjat kiersivät pari vuotta sitten ensi kertaa ja tuolloin iltamat kulkivat Suomi 100 000 nimellä. Kiertue oli menestys paljastaen tekijöilleen, että Suomessa on huima määrä rakkaudella ja talkootyöllä ylläpidettyä satavuotista ja vanhempaakin seuran-, nuoriso-, työväen- jne taloa. Niihin on kuljettu pitkiäkin matkoja viihtymään, tanssimaan ja seurustelemaan. Suomalaisen kansanteatterin historia on suurelta osin myös seurantalojen historiaa.

Tuolloin ryhmä jo päätti, että kiertue tulee saamaan jatkoa. Syksyllä 2019 ryhmällä oli uusi ohjelmisto ”Elämän ihmeellisyys”.

Elämän ihmeellisyys oli iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena oli kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.
Nämä luonnonhistorialliset ja ekologiset iltamat eivät saarnaa ei paasaa eivätkä pelottele uhkakuvilla, mutta tärkeistä asioista puhutaan ja lauletaan kuitenkin oikeilla nimillä.
Eläinkunta, kasvikunta, kivikunta ja ihmiskunta näyttelevät tasapuolisesti päärooleissa näissä iltamissa.

Soittamassa Tuuli Kainulainen, esiintymässä Emma Castren, Vesa Kivinen, Myy Lohi, Taru Huokkola, Anni Pesonen, Roosa Söderholm, Eetu Känkänen

Työryhmällä on materiaalia runsaasti yli yksien iltamien tarpeen. Näin ohjelmistoa voi koko ajan vaihdella ja testailla erilaisia yhdistelmiä. Ohjelmallinen osuus kestää tunnin ja vartin. Sitten pidetään puolen tunnin väliaika puffetteineen. Sen jälkeen esiintyvä ryhmä, orkesteriksi muuntautuneena, säestää kolmen vartin tanssit. Myös tanssimusiikki seurailee iltamien teemaa; kuullaan klassikoita, harvinaisia helmiä ja ryhmän omia sävellyksiä ja sanoituksia.

Iltamat eivät siis ole samanlaisia muualla kuin Lohjansaaressa.

Kyläasiamies tietenkin ilmoittautui ainutlaatuiseen tapahtumaan ja näyttelijätytär tuli mukaan. Upea ryhmä oli valmistautunut tyttären vierailuun esitellen toimintaansa, antoivat vinkkejä ja juttelivat muutenkin mukavia.

Iltamissa oli hauskaa, viihdyttävää ja jäipä tietoakin mieleen. Nyt tiedämme, miksi leppäkerttu on kerttu, -pirkko ja kultamikälienee olikaan.

leppäkerttu, leppäpirkko ja Juha Hurme
Elämän ihmeellisyyksiä-iltamat Lohjansaaressa 16.10.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun