Lohjan Kylät ry

Kylä- ja asukasyhdistysten yhteistyöjärjestö

Valtaväylien aluetoimikunnan kokous 6.8.2019 – koulut aiheena

Tupa oli täynnä, kun Valtaväylien aluetoimikunnan kokouksessa käsiteltiin mm Pullin kesätapahtumaa ja suunnitelmia uuden, vasta käyttöön vihityn frisbeegolf-radan hyödyntämisestä. Suunnitelmissa on mm kokoontuminen kerran viikossa radalle treenaamaan. Tapahtuma nostatti kylän yhteishenkeä ja lisäsi iloa omasta alueesta.

Pullin kylän kesätapahtuma

Käsittelyssä oli myös alueen koulujen kohtalo. Kaupungin talouden tasapainottamisohjelmassa päädyttiin valtuuston äänestyksen jälkeen Pullin ja Nummenkylän koulujen lakkautusesityksiin. Kouluja esitetään lakkautettavaksi vuonna 2021. Toki lakkautukset tulevat vielä erikseen omina asioinaan päätettäväksi lautakunnan ja hallituksen kautta valtuustoon.

Keskustelua oli yhteisestä tekemisestä, vaikuttamistyöstä sekä alueen muidenkin koulujen tilanteista. Kuinka vastaanottava koulu kestää, miten mahtuu, kuinka (onko) Mäntynummen koulun suunnitelmissa on huomioitu Pullin koulun oppilaat? Hankesuunnitelma on kuitenkin hyväksytty niin, että alla oli päätös siitä, että kouluja ei lakkauteta.

Uusimaa on muuttovoittoinen maakunta, Lohja voisi hyvin olla yksi vetureista keskittymällä vahvuuksiimme. Lohjalle ei vedä kaupunkikeskusta, se ei tarjoa uutta tai erilaista pääkaupungin kupeessa. Lohja tarjoaa rauhallista ympäristöä, lähikouluja, maaseutua ihan työpaikka-alueiden likellä.


”Me tiedämme lähikoulun, kyläkoulun tuomat edut. Me tiedämme etumme. Me tiedämme vetovoimatekujät. Olemme puhuneet niistä kauan, olemme tuoneet esiin monessa yhteydessä. Tästä muuten kertoo myös se, että Pulli kuuluu tilastoalueeseen, joita Lohjalla voisi olla enemmänkin, nimittäin nettomuuttovoittoinen.

Keskustelu oli todella hyvää ja vilkasta. Keskusteluun osallistuivat myös muiden koulujen vanhempien edustajat. Oli upeaa nähdä, kuinka aluetoimikunta otti ohjat ja lähti hyvällä asenteella ja myönteisellä otteella pohtimaan tulevaa ja lähti ottamaan esimerksillisesti vastuuta oman alueen perusopetuspalveluista, koko Lohjan hyväksi.

Aluetoimikunnan kokous
Valtaväylien aluetoimikunnan kokous 6.8.2019 – koulut aiheena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun