Lohjan Kylät ry

Kylä- ja asukasyhdistysten yhteistyöjärjestö

Uudenmaan kylät ry:n Kylätreffit & Nummentaustan asukasyhdistyksen vuosikokous 11.4.2019

Torstaina 11.4.2019 kyläasiamiehistä allekirjoittanut eli Paula oli kutsuttuna kahteen tilaisuuteen. Uudenmaan Kylät ry:n Kylätreffeillä kuultiin älykkäistä kylistä. Tilaisuus pidettiin Roution koululla. Nummentaustan asukasyhdistyksen vuosikokouksessa taas esittelin kyläasiamiesten toimintaa Lohjalla. Tilaisuus pidettiin Ojaniittutalolla.

Kylätreffit alusti Lohjan kylät ry:n sekä Uudenmaan Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Hanhimäki. Ensimmäisen puheenvuoron piti Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne. Petri kertoi mm. Euroopan älykyläverkostosta. Yksi tärkeä ajatus Petriltä oli että älykkäällä kylällä ei tarkoiteta pelkästään digitalisaatiota, vaan myös yleensä toimintojen järkeistämistä. Esimerkkinä käytettiin miten logistiikkaa voitaisiin käyttää hyödyksi kylän eri toimintojen kesken. Lisäksi Petri mainitsi esimerkkinä Eskolan kylän, johon kannattaa tutustua älykkäänä ratkaisuna koulutuksen ja yhteisten palveluiden järjestämisestä sekä kylän yhteisen vahvan tahdon näytteestä. Älykkäästä kylästä voit lukea mm. tästä Turun Sanomien artikkelista sekä täältä Maaseutu.fi:stä.

Petrin jälkeen Sari Hyvärinen, Suomen Mökkivuokraajat ry:n puheenjohtaja esitteli heidän toimintaansa. Mökkivuokrauksen kehittäminen on Lohjalla ajankohtainen asia tulevia asuntomessuja ja messuvieraita ajatellen.

Kuva: Riitta Luhtala

Uudenmaaa Kylät ry:n kylätreffien aloituksen jälkeen suunnistin Nummentaustan asukasyhdistyksen vuosikokoukseen, jonne minut oli kutsuttu kertomaan kyläasiamiehen toiminnasta. Tilaisuus oli oikein mukava, ja oli mahtavaa tutustua yhteen alueemme erittäin aktiiviseen yhdistykseen. Keskustelimme asioista puolin ja toisin. Esittelin toimintamme lisäksi kyläsuunnitelman perusideaa, ja se herätti mielenkiintoa.

Uudenmaan kylät ry:n Kylätreffit & Nummentaustan asukasyhdistyksen vuosikokous 11.4.2019

Yksi kommentti “Uudenmaan kylät ry:n Kylätreffit & Nummentaustan asukasyhdistyksen vuosikokous 11.4.2019

  1. Kiitos vierailusta, oli piristävää miettiä mm voiko kaupungin keskustan alueella olla kyliä.

Kommentointi on suljettu.

Siirry sivun alkuun