Lohjan Kylät ry

Kylä- ja asukasyhdistysten yhteistyöjärjestö

Pullin kylän kesätapahtuma 20.7.2019

Pullin kylän kesätapahtuman järjestivät Väänteenjoen alueen kyläyhdistys ry yhteistyössä Pullin koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Tapahtumassa juhlistettiin kylän uutta frisbeegolf-rataa, joka onkin upea osoitus jälleen kylien talkoohengestä, yhdessätekemisestä ja ilosta sekä aluetoimikuntien rahoituksen oikeasta ja hyvästä käytöstä. Alueiden johtokunta myönsi radan mahdollistamiseen 1500 euroa.

Asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Katriina Nousiainen

Tapahtuman avasi asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Katriina Nousiainen

Tapahtumaan pyydettiin myös kyläasiamies puhumaan ja koska tilaisuudessa oli kyse myös kylän koulusta, Lotta kävi mielellään puhumassa (puhe lopussa).

Kyläasiamies Lotta Paakkunainen (kuva Ana Sorainen)

Myös lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtaja Jani Méling oli pyydetty pitämään puhetta. Hän pitikin upean puheen, jossa muistutti liikunnan tärkeydestä sekä siitä, että talouden tasapainottamislistalle nostettu Pullin koulun lakkautusesitys tuli hyvin niukalla esityksellä ja on vasta esitys. Asia tulee vielä erikseen päätettäväksi.

Kaupungin valtuutettu ja lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtaja Jani Méling

Tapahtuman ihana juontaja oli Pullin käynyt, nyt Mäntynummen yläkoulua käyvä Anni Nousiainen.

Anni Nousiainen

Koulun lasten lauluesitys

Pullin koulun laulu
Ikkalan kyläyhdistys ry:n puheenjohtaja Olli Sorainen

Ikkalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Olli Sorainen kävi kertomassa kylänsä terveiset ja tsempit Pullin kylälle.

Lahjakas Felix Sorainen esiintyi
Upea Samuel Daayata esiintyi

Samuel Daayata oli hieno esiintyjä ja hän tulkitsi kauniisti mm Lady Gagan ja Bradley Cooperin tunnetuksi tekemän Shallow’n sekä oman upea biisinsä ”Throw popcorn”. Kannattaa käydä kuuntelemassa Spotifyssa!

Päivä oli ihana ja kiitokset siitä tapahtuman järjestäjille ja kaikille kyläläisille sekä mökkiläisille.

Jani Méling avasi radan
…ja sai heittää ensimmäisen heiton
Vanhempainyhdistys lahjoitti frisbeegolfkiekkoja koululle
Ponit olivat pienimpien suosikkeja
Kaupunginvaltuutetuista oli paikalla myös Ilkka Lähteenmäki (kuvassa) sekä Jan Tallqvist sekä varavaltuutetut Ana Sorainen ja Lena Tallqvist
Pullin kylän kesätapahtuma

Kyläasiamiehen puhe:

Kiitos kutsusta ihanaan tapahtumaanne! Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi vuonna 2016 tutkimuksen, jonka mukaan 72% suomalaisista katsoo, että KOKO Suomi hyötyy elinvoimaisesta maaseudusta. Maaseudun halutaan pysyvän elinvoimaisena tulevaisuudessakin. Kehyskunnat edullisimpine asuntomarkkinoineen keräävät parhaat veronmaksajat, mutta myös suurimmat palvelutarpeet. Maakuntien reuna-alueiden maaseutumaisten kuntien väestörakenne yksipuolistuu voimakkaimmin, mikä luonnollisesti merkitsee ongelmia eteenkin ikääntyneiden palvelujen järjestämisessä.

Lohja kaipaa sisäänmuuttajia, nimenomaan 15-64 vuotiaissa, siis ryhmässä, jossa Uusimaa on nettomuuttovoittaja, toki Espoo-Helsinki-vetoisesti, mutta mikä estää Lohjaa olemaan yksi voittajista? Olemme lähellä työpaikka-alueita, meillä on erinomaiset palvelut, yleensäottaen, upeat puitteet, ympäristö, puhtaus, ihmiset ja ihanat kylät! Meillä on kaikki. Meillä on vetovoimatekijät ja meillä on pitovoimatekijät hallussa, palvelut ja koulu niistä tärkeimpänä.

Täällä Pullissa koulu on ollut tärkeä vetovoimatekuä. Tärkeä niin lapsille, perheille kuin muillekin kyläläisille. Koulu kerää kyläläiset yhteen, luo yhteisölllisyyttä, lisää yhteenkuuluvuutta. Koko kylän joulujuhlat on ihana perinne, jonka soisi jatkuvan ja jonka toivoisi leviävän kaupungin kortteleihinkin. Pullin koulu on ollut lakkautusuhan alla jo kahteen otteeseen ja aina ovat kyläläiset tehneet voitavansa koulun hyväksi. Aina on koulu ja lapset voittaneet. Jälleen saavat kyläläiset nousta tuomaan ihanaa Pullia esille. Jälleen tulee kylän näyttää voimansa ja ilonsa, etunsa.

Me tiedämme lähikoulun, kyläkoulun tuomat edut. Me tiedämme etumme. Me tiedämme vetovoimatekujät. Olemme puhuneet niistä kauan, olemme tuoneet esiin monessa yhteydessä. Tästä muuten kertoo myös se, että Pulli kuuluu tilastoalueeseen, joita Lohjalla voisi olla enemmänkin, nimittäin nettomuuttovoittoinen.

Muutin n 13 vuotta sitten Nummi-Pusulaan silloin pienemmän perheeni kanssa. Muuttopäätökseemme rauhaisan ja lapsille turvallisen asuinalueen lisäksi vaikutti eniten se, että kävelymatkan päässä oli alakoulu, yläkoulu ja lukio. Myös inhimillinen työmatka oli yksi tekijä. Terveysasemakin oli. Nummi-Pusula oli tuolloin muuttovoittoinen kunta. Lohjaan liityttyämme moni asia on muuttunut, mutta muuttovoittoinen Nummi edelleen on, mutta ei enää Nummi-Pusulan aikaan verrattavissa.

Lohjan nettisivuilla lukee muuten nykyään, että ”kouluverkko on suunniteltu siten, että LÄHES kaikki oppilaat voivat opiskella koko peruskouluaikansa oman asuinalueensa lähikoulussa” LÄHES. Lapsiystävällisessä kunnassa lähes kaikki.

Joskus tuntuu, että helpommallakin voisi työssään päästä. Onneksi meillä on kylät! Olemme nimittäin ottaneet ohjenuoraksemme sen, että nostamme Lohjan myönteisiä asioita esiin. Mitä kaikkia upeita valopilkkuja meillä onkaan! Lohjalla on paljon potentiaalia, jota yritämme nostattaan ja tuoda isosti esille. PULLI on yksi näistä, Ikkala on myös ja ikkalalaisia meillä onkin täällä mukana. Pulli on täynnä upeita, ihania ihmisiä. Asukasyhdistyksen yhteistyö alueen hoitokodin kanssa oli suurenmoinen idea ja ensitoteutus ihana! Todella upea esimerkki muille kylille.

Lohja on maaseutukaupunki ja kyläasiamiehinä pyrimme myös muistuttamaan asukkaita alueylpeydestä. Teillä on ihana kylä, upeat kyläläiset ja ihana yhteisö. TE olette Pulli.

Ihanaa juhlaa kaikille! Sillä juhlaahan tämä on.

Pullin kylän kesätapahtuma 20.7.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun